Времето днес в България ще бъде променливо и ветровитес превалявания от дъжд на много места. Това  рлогнозираха дежуните синоптици от НИМХ.

Въздушната маса над страната ще се задържи неустойчива.  Денят започна със слънце, но ще се аоблачи, след обяд и до полунощ – купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, в отделни райони - интензивни валежи, с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Хладно за края на май време с максимални температури между 16° и 21°, в Пловдив 20°  . Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за май и още ще се понижава.

Над Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 16°-18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. След обяд на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Над 1700 метра ще превалява сняг. Ще духа умерен, по билата до силен северозападен вя