На дневен ред е обновлението на техниката в ОП "Градини и паркове". Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

" В момента там има техника на над 30 години и трябва да я обновим.  Изоставаме и с кадрите. Там няма кой да дойде за 600-700 лева заплата, тъй че ще обърнем специално внимание, след  като всички желаем Пловдив да е чист, зелен“, добави още градоначалникът в МБАЛ "Свети Панталеймон", където присъства да дарението на бизнесмена Петър Манджуков.


По повод въпроса  с кадрите идва и предложение за изменение на бюджета, според което „средствата за издръжка, граждански договори и осигурителни плащания в общинската администрация да бъдат завишени с общо 350 000 лева“. Един от основните аргументи за за това е необходимостта от експерти, на които да бъдат възлагани допълнителни дейности в администрацията. Все още липсва ясното за формулата, по която ще се извърши сливането на няколко общински предприятия с дублиращи се функции в единното ОП „Зелени системи“ на Пловдив., добави още Здравко Димитров.


Още не съм решил как ще стане обединението, изтъкна той. По думите му има идея ОП „Чистота“ да остане извън схемата, а да се слеят „Паркове и градини“, „Дезинфекционна станция“ и „Компостиращи системи“.

Трябва да плащаме стари задължения. Имаме подписани договори, заварихме ги. Ние сме коректни, няма как ще ги изпълним. Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров по повод предложението му 1 400 000 лева от бюджета на общината да бъдат насочени към фондация "Пловдив 2019". То ще гледано на сесията  на Общинския съвет на Пловдив на 11 юни.