За радост на деца и учители от СУ „Черноризец Храбър“ времето позволи да се проведе навън откриването на представителната годишна изложба с ученически творби, която ръководството на училището организира за 24-та година. За втори път това вълнуващо събитие се случва в Градската художествена галерия на Пловдив. Домакин сега е нейната постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ в Стария град, където изложбата ще може да се разгледа до 2 юли.

А има какво да се види. С напътствията на двете преподавателки по изобразително изкуство Румяна Григорова и Ели Рангелова момичета и момчета от 5 до 8 клас са нарисували пейзажи и натюрморти, портрети, картини с космически и фантазни сюжети, с представители на флората и фауната. Има дори проекти за витражи, на старинни накити и декоративни пана. 
Доволна от видяното заместник-директорът по учебната дейност Радка Ватева поздрави художниците, техните учители и гости и ги насърчи да обичат изкуството. Към традиционните разноцветни балони, тази година допълнителен реквизит на откриването бяха и шарените предпазни маски.