Локомотив (Пловдив) завърши 1:1  с ЦСКА-София в най-интиресния мач от 26-ия къг на Първа лига

Така "черно-белият" тим  заема второто място в първата шестица, а "червените" остават трети, като двата отбора имат равен брой точки, но "смърфовете" имат предимство в директните мачове. Левски остава четвърти на точка зад тях. 

Това означава, че още на старта на плейофите ЦСКА ще се изправи срещу Левски. Мачът ще бъде през следващата седмица. 

Локомотив  (Пд) поведе с  с гол в 4-ата минута. След центриране в наказателното поле на ЦСКА-София, Бирсент Карагарен с глава продължи към Лукас Салинас, който бе изпуснат от Пламен Гълъбов и Петър Занев, след което бразилецът отблизо прокара топката между краката на Густаво Бусато.  

 Гостите проведоха  нова атака в 12-ата минута, след което Йосип Томашевич стреля, топката рикошира от тялото на Валентин Антов и срещна ръката му. 

ЦСКА- София бе много близо до това да изравни резултата в 16-ата минута. Греъм Кери центрира от корнер в наказателното поле на Локомотив, където Али Соу бе изпуснат и стреля с глава, топката тупна и срещна напречната греда на вратата на Мартин Луков. Кери стреля от фаул в 18-ата минута, но неточно в аут. 

Домакините  за втори път улучиха напречната греда на вратата на Мартин Луков в 26-ата минута. Едвин Джеси отправи удар от разстояние, след което топката докосна напречната греда и излезе в аут. В 34-ата минута след центриране в наказателното поле на Локомотив, Али Соу стреля с глава, но неточно в аут.  

Пред Локомотив (Пловдив) се откри нова възможност в 49-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на ЦСКА, Бусато излезе и боксира, но топката попадна на крака на Карагарен, който шутира, но се получи рикошет и топката стана лесна за бразилския вратар на "червените". 

Анте Аралица стреля с глава в 58-ата минута, но ударът му бе отразен от Бусато. 

Локомотив (Пловдив) остана с човек по-малко, след като в 66-ата минута Милош Петрович бе изгонен за втори жълт картон от съдията Станислав Тодоров. Петрович препъна Малинов и напълно резонно бе изгонен. 

Греъм Кери центрира остро в наказателното поле на Локомотив в 76-ата минута, а Томи Юрич се промъкна зад гърба на Акиниеми, но не успя да засече топката и тя излезе в аут.  

ЦСКА- София  успя да изравни резултата с много красив гол на Тиаго Родригес в 83-ата минута. Брадли Мазику подаде към Тиаго, който с удар от около 20 метра прати топката в левия ъгъл на вратата на Мартин Луков. 

Домакините можеха да направят  пълен обрат в 86-ата минута, когато Греъм Кери отправи много опасен удар, но Мартин Луков плонжира и спаси.