429 водачи и 58 пешеходци бяха проверени при проведената акция по линия "Контрол на водачи неспазващи светлинна сигнализация"
В хода на специализираната операция по спазване на сигнализацията на светофарната уредба са установени 441 нарушения по Закона за движение по пътищата, за които са съставени 91 акта за установяване на административно нарушение и 173 глоби по фиш. В 47 от случаите водачи на превозни средства са преминали с автомобилите си при забраняващ сигнал на светофарната уредба. Само 4 са съставените актове за използване на мобилен телефон по време на управление на превозно средство, без наличие на устройство тип „свободни ръце“. 7 от проверените водачи не са използвали обезопасителен колан. В три от случаите е констатирана техническа неизправност на превозните средства, за което шофьорите са санкционирани. 13 от проверените водачи са представили на проверяващите нередовни пътни документи. За други нарушения по ЗДвП са съставени 51 фиша и 16 акта.  43-ма от водачите на превозни средства са извършили нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци и неправилни маневри. В хода на извършените проверки униформените служители са констатирали 46 случая на неправилно спиране и престой.  Посредством използваните автоматизирани технически средства и системи са установени и 148 нарушения на скоростните режими.  
ОДМВР Пловдив продължава с активните действия по линия пътен контрол и  призовава участниците в движението към внимание и дисциплина!  За да намалим грешките, които водят до нещастия и инциденти е добре всеки от нас: Да не бърза! Да внимава на пътя! Да пази себе си и останалите участници в движението!