Ботев (Пловдив) победи с 3:2 Ботев (Враца) в зрелищен мач


 

Ботев (Пловдив) победи с 3:2 Ботев (Враца) в зрелищен мач от 27-ия кръг на Първа лига, Втора шестица. Две попадение за "канарчетата" отбеляза Тодор Неделев, а от врачани Венцислав Керчев  отбеляза гол иси вкара автогол. Домакините започнаха по-активно и в 12-ата минута Станислав Шопов се разписа, но попадението мубе отменено, тъй като бе в положение на засада. Четири минути позкъсно врачани поведоха н резултата. Петър Атанасов центирa от корнер, с топкта се разминаха няколко футболисти, тя попадна във Венцислав Керчев, който с майсторски удар се разриса за  0:1. В 21-ата минута бе отменен гол на Лъчезар Балтанов заради засада. Домакините продължиха да натискат, а в 23-ата минута Чавдар михайло изби топката след удар на Тодор Неделев. Домакините опитаха да натиск, но не успяха да излезят на голови позиция, а съперниците им се защитаваха организирано. секунди преди почивката Станислав Шопов стреля, но Христо Митов улови коженото кълбо. "Канарчетата" успяха да изравният резултата още в началото на второто полувреме. В 48-минута топката бе върната към Христо Митов, който опита да лъже Александър Тонев и я загуби.   Тодор Неделев овляда коженото кълбо и на празна врате се разписа за 1:1.
  Гостите бяха близо до второ попадение в 52-ата минута. Тогава Петър Атанасов излезе сам срещу Янко Георгиов, не не успа да ге преодолее. В 57-ата минута "жълто-черните" сигнаха до пълен обрат в резултата След изпълнение на корнер Лазар Марин отклони топката, а Вeнцислав  Керчев я засече с тяло в собствената си врата, отбелязвайки си автогол за 2:1. В 70-ата минута Фабио Бурбанов подаде на Лазар Марин, който от удобна позиция стреля неточно. 
Гостите обаче не се предадоха В  73-ата минута влезлият на смяна Валери Домовчийски  остана непокрит на дясната греда и се разписа за 2:2. Домакините не се примириха и стигнаха до победата с гол на Тодор неделев, който се разписа за 3:2 в 84-ата минута с тоен удар с левия кръак