Регионална занаятчийска камара - Пловдив организира с известно закъснение /поради наложената карантина за COVID 19/, традиционния  Пролетен панаир на занаятите от 2 до 5 юли 2020г., за да пази традицията в занаятите и продължи тяхното развитие.
        Събитието е подкрепено от Община Пловдив и ще се проведе на ул. Райко Даскалов /Mалката главна/.
       Занаятите са живот, творят се с ръцете на талантливи хора, но идват от сърцето и по традиция не се записват, а тънкостите се предават от човек на човек. Над 70 занаятчии със свой авторски прочит на традиционни занаяти, ще демонстрират пред жители и гости на гр. Пловдив, тънкостите на над 22 различни  занаята /художествени тъкани, тъкачество, дърворезба, изделия от кожа, ножарство, художествена керамика, грънчарство, художествено плетиво, шапкарство, национални кукли, народни музикални инструменти, кошничарство, накити, гравьорство  и др./
       Официално Панаирът на занаятите ще се открие на 2 юли от 17.00ч на пл.„Римски стадион” и ще работи всеки ден от четвъртък до неделя  от 10.00ч - 19.30ч. Децата и всички желаещи могат да се докоснат до богатството на българските занаяти и да провокират своите умения.
       В Детски работилници за кошничарство и народни музикални инструменти всеки ден от 13.00ч. до 15.00ч. деца ще учат занаята при майстори Мехмед Шакир и Пламен Петракиев.