Военното поделение в Асеновград няма да се затваря, след като негов служител бе диагностициран с коронавирус.  Това съобщи областният управител Дани Каназирева. Поискан е списък на контактните лица на военния. На тях ще бъдат връчени предписания за поставяне под карантина.
Каназирева припомни, че днешните случаи на новозаразени под тепетата са седем, като от тях два отново са свързани със сбирката на евангелистите в Перущица отпреди няколко месеца. Едната положителна проба е от самия родопски град, а другата е от село Селци и също е свързана с пасторската сбирка.
Един от новите заразени днес е на лекар, който работи в Смолян, но е решил да бъде карантиниран в община Пловдив. Затова от РЗИ-Смолян са го предали на РЗИ-Пловдив, уточни областният управител.
Тя припомни, че в момента позитивните проби за COVID-19 са 194, от днес 100 са напълно излекувани.
36 са приетите в болница за лечение, като от тях 28 са в УМБАЛ „Св. Георги“, пет са в болница „Иван Рилски“ в Пловдив и по един в пловдивската „Медлайн клиник“, МБАЛ-Асеновград и болницата в Карлово. На домашно лечение са 53-ма от носителите на вируса.
„Нямаме огнища в областта, единични са случаите“, поясни Каназирева и призова хората да спазват мерките и да не се събират на големи групи.