Днес  в Районна прокуратура – Пловдив се проведе церемония по встъпване в длъжност на трима младши прокурори – Илина Чобанова, Димитринка Русенова и Димитър Костов, назначени с решение на Висшия съдебен съвет след участие в конкурс за първоначално назначаване. Новите магистрати положиха тържествената клетва и подписаха клетвения лист, съгласно разпоредбите на чл. 156 и чл. 157 от Закона за съдебната власт, в присъствието на Божидара Попова, и.ф. административен ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив, Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив и неговите заместници – Атанас Илиев, Румяна Зайкова – Калеева и Георги Кърпаров.  Тримата младши прокурори встъпват в длъжност след като са преминали задължително деветмесечно обучение в Националния институт на правосъдието в гр. София.  

Илина Чобанова е завършила „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“, гр. Благоевград. Работила е като адвокат, а след това и като съдебен помощник в Наказателната колегия на Върховния касационен съд. Димитринка Русенова е завършила „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. През студентските години е била съдебен заседател в Районен съд –Пловдив и сега започва своя трудов стаж като прокурор в Районна прокуратура – Пловдив. Димитър Костов е завършил право в УНСС, гр. София. Работил е като юрисконсулт и разследващ полицай в гр. София.

Божидара Попова, и.ф. административен ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив, пожела успешна кариера на младшите магистрати.

„Бъдете всеотдайни към професията. Спазвайте закона, защото той ви пази“, обърна се към новите колеги районният прокурор Чавдар Грошев. Тримата младши прокурори получиха пожелания за успешна реализация и от заместник районните прокурори Атанас Илиев, Румяна Зайкова – Калеева и Георги Кърпаров.

В Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Пловдив встъпиха в длъжност „младши следовател“ -  Александра Ножарова и Диана Георгиева. Те положиха тържествена клетва и подписаха клетвен лист, съгласно разпоредбите на чл. 156 и чл. 157 от Закона за съдебната власт, в присъствието на Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Чавдар Киров, завеждащ „Окръжен следствен отдел“ към Окръжна прокуратура – Пловдив, и на колегите си.

Младши магистратите са назначени от Прокурорската колегия на ВСС по обявен конкурс и след преминат деветмесечен курс на обучение в Националния институт на правосъдието в гр. София.

Александра Ножарова е завършила „Право“ в ТУ в гр. Варна. Работила е 12 години като разследващ полицай и старши разследващ полицай в 4 и 5 РУ на МВР към ОД на МВР – Пловдив.

Диана Георгиева е завършила право в ПУ „Паисий Хилендарски“ в гр. Пловдив през 2014 г. Работила е като адвокат към Адвокатска колегия – Пловдив.

Колегите им пожелаха успешна реализация в професията на следовате