В ареста на Пето РУ е задържан водач на лек автомобил БМВ, шофирал дрогиран в следобедните часове на 1 юли. За това информираха от ОД МВР Пловдив.  Престъплението е извършено на територията на ЖК «Тракия», а 21 годишния водач бил установен от автопатрул на районното, който спрял младия мъж за рутинна проверка на пътя. Лицето било криминално проявено, а направения полеви тест отчел положителна проба за употреба на амфетамин. По случая е започнато бързо производство по чл. 343Б, ал.3 от НК.  

На 1 юли в РУ Асеновград са започнати две бързи производства за извършено престъпление по чл. 343Б ал 1 от НК. 50 годишен пловдивчанин, който управлявал лек автомобил "Опел Мерива" на територията на Садово, бил спрян за проверка от автопатрул на районното управление. Униформените установили по надлежния ред, че водачът управлява превозното средство с концентрация от 2,02 промила алкохол. Пиян водач е установен и задържан от проверяващите и на територията на Асеновград. 51 годишен мъж от село Гълъбово, община Баните бил спрян за проверка на улица «Цар Иван Асен II“. Водачът, управлявал лек автомобил „Сеат Кордоба“ с концентрация на алкохол от 1.48 промила.  

Служители на РУ Раковски задържаха водач, шофирал под влияние на наркотични вещества. Проверката е извършена малко преди 23 часа на 1 юли на улица "Завет".  Зад волана на лек автомобил "Фолксваген Туарег"  била 32 годишна жена, която управлявала превозното средство след употреба на  амфетамин. За извършеното престъпление по чл. 343Б ал 3 от НК е образувано досъдебно производство.