Във връзка с професионалния празник на МВР – 5 юли  с награди  от Министерството са : Началника на отдел „Охранителна полиция“- комисар Виктор Празов - отличен с   „Почетен знак“ на МВР - І степен.Директорът на ОДМВР Пловдив ст. Комисар Йордан Рогачев- удостоен с почетен знак II степен от министър Младен Маринов  

Началник отдел Криминална полиция- комисар Георги Ташев- удостоен с Почетен знак“ на МВР - ІІ степен.
 С „Почетен знак“ на МВР - ІІІ степен е награден инспектор Славчо  Алексиев – главен разследващ полицай в отдел „Разследване“. 
Инспекторите от отдел „Икономическа полиция“ - Георги Моравенов, Димитър Ангелов, Данаил Илиев и Мирослав Колев  са наградени с „Индивидуална парична награда“ 
За постигнати високи професионални резултати в своята дейност от заместник министър Стефан Балабанов с “Писмена похвала“  е отличен главен инспектор Пламен Арабски – началник на РУ – Хисаря. 
В чест на професионалния празник на служителите на МВР  от главния секретар  с „Писмена похвала“ са наградени 28 от служителите на областна дирекция.  
За постигнати трайни резултати, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните си задължения от директор и зам. директор на ОДМВР Пловдив с „Писмена похвала“ са общо 220 служители.