Великолепен гол на Антонио Вутов се оказа достатъчен на Ботев (Пловдив) за минимална победа с 1:0 над Черно море във финалния плейоф за Лига Европа. По този начин "канарчетата" си осигуриха място в решителната битка за участие в евротурнирите следващия уикенд.

В състава на двата тима преобладаваха множество млади български футболисти. Срещата се игра пред празните трибуни на стадион "Тича" във Варна.

Още в 7-ата минута Тодор Неделев стреля от чиста позиция, Митрович изби и кълото се отклони от страничния стълб. В 15-ата минута Станислав Шопов подаде към Антонио Вутов, който от много добра ситуация шутира неточно.

В 21-ата минута Курьор се измъкна от отбраната на Ботев и стреля, но далеч от целта. В 30-ата минута Филип Филипов върна по много лош начин топката към Янко Георгиев, Курьор пресече подаването и от прекрасна позиция стреля, но Янко Георгиев се намеси решително и спаси. В 40-ата минута Тодор Неделев отправи бомбен удар от 30 метра, а кълбото прелетя над вратата.

Второто полувреме стартира с два опасни корнера пред вратата на "моряците", които доведоха до сериозни разбърквания. В 53-ата минута Антонио Вутов вкара един от най-красивите голове за сезона. Офанзивният футболист получи топката на ъгъла на наказателното поле и с мощен удар прати топката в страничния стълб, след което кълбото влетя в мрежата.

Последваха минути без сериозни положения пред двете врати, преди да се стигне до заключителните десет минути, когато варненци изпуснаха два златни шанса. В 79-ата минута Курьор се отскубна от отбраната и прати топката покрай вратаря на "канарчетата", а притичалият Станислав Работов се намеси фантастично, избивайки топката пред самата голлиния.

Минута по-късно нападателят на "зелено-белите" отново намери начин да се измъкне от отбраната на Ботев и стреля от близка дистанция, а Янко Георгиев с отличен рефлекс опази мрежата си суха.