Бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 Б ал 1 от НК е започнато в Пето РУ. В ареста на районното управление за срок до 24 по ЗМВР е задържан 25 годишен пловдивчанин, управлявал служебен автомобил с марка "Форд Фиeста"  след употреба на алкохол. Проверката е извършена в 2,30ч на 14 юли на територията на ЖК "Тракия". По надлежния ред с техническо средство е отчетена концентрация от 1,24 промила алкохол от водача.   
Водач на мотоциклет "Ямаха" без регистрационни табели е задържан от служители на Шесто РУ. Проверката е извършена на 13 юли в предиобедните часове. В хода на работа е установено, че 28 г. мъж, управлява двуколесното превозно средство, нерегистрирано по надлежния ред и под въздействие на наркотични вещества- метамфетамин, амфетамин и кокаин. Извършителят на престъплението по чл. 343Б, ал.3 от НК е задържан в полицейския арест, а по случая е започнато бързо производство.   
На 13 юли служители на Трето РУ спрели за проверка на булевард «Дунав»,  49 годишен пловдивчанин, управлявал мотопед «Гарели». Мъжът бил криминално проявен, неправоспособен водач, а мотопедът- нерегистриран по надлежния ред. За извършеното престъпление по смисъла на чл. 345 ал 2 от НК  е започнато бързо производство, а лицето е задържано в ареста на районното управление.  
В ареста на Пето РУ е задържан 33 годишен пловдивчанини, който е нарушил лаковото покритие на три автомобила с марки БМВ, които били паркирани на улица «Съединение» в ЖК "Тракия".  Деянието е извършено в късните часове на 12 юли. Материалите са докладвани на компетентната прокуратура.  
На 13 юли в РУ Карлово е започната проверка по смисъла на чл 216 ал 1 от НК, за това, че на 7- ми срещу 8 – ми юли в гр. Калофер са унищожени два броя автомобилни гуми на туристическа каравана, собственост на 70 годишен мъж от населеното място и на лек автомобил "Фолксваген Пасат", притежание на 34годишна жена, също от гр. Калофер. От извършените оперативно- издирвателни мероприятия е установен и задържан извършителя на деянието – 18 годишен младеж от населеното място.    
В ареста на РУ Първомай бе задържан водач, шофирал служебен автомобил след употреба на алкохол. Проверката е извършена на 13 юли коло 21,20 ч. на териториятана село Брягово. Дрегер- алкотестът на 32 годишния водач, отчел концентрация от 1,26 промила. По случая е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.