Аржентинско танго, музика на живо и стар грамофон ще ни върнат към позабравени ценности и взаимоотношения, където мъжът е кавалер, а жената e дама

"Нощ в Буенос Айрес # Танго на живо, музика и танц" ("A night in Buenos Aires #Tango live music & dance") е името на събитието, което „Библиотеката за идеи“ организира в сряда - на 22 юли 2020 г. от 20:00 ч. на ул. „Абаджийска“ пред уиски бар СандъкЪ. Тогава можете да станете част от една магична вечер в Капана, която ще ви пренесе по павираните улички на Буенос Айрес и ще остави привкус, който ще помните дълго. Това е поредната проява от интересната програма на  "Лято в Капана", която се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

За аржентинското танго:

Първоначално отхвърляно и заклеймено като неприличен  и плебейски танц, тангото продължава да владее света повече от 100 години. Роден в най-бедните квартали на Буенос Айрес, този прекрасен танц носи в себе си страст, копнеж, тъга, цялата палитра от най-тъмните и най-светлите човешки емоции. В забързаното ни ежедневие, тангото е кратка спирка с ухание на нежност. Връща ни към позабравени ценности и взаимоотношения, където мъжът е кавалер, а жената e дама, където по-важно е чувството, а не показността, където прегръдката е просто прегръдка между две човешки същества и танцът между двама души е цяла вселена. А музиката докосва най-дълбоките струни на душата и къса парченца от нея.

Всеки може да танцува танго– просто трябва да му отдадем малко от времето и душата си. В замяна ще получим безкрайно много– мигове, в които напълно ще се откъснем от проблемите и ежедневните главоболия, споделени моменти на духовна интимност , ще си припомним как да общуваме помежду си.

За Tango Aficionado :

Те са Мата и Венцеслав Джореви и от 10 години тяхната голяма страст е аржентинското танго. През последните 5 години работят активно за популяризирането на аржентинското танго, като провеждат регулярни уроци, организират работилници с гостуващи танго инструктори от страната и чужбина, участват в различни събития, имат редица сценични изяви и участия в радио и телевизионни предавания, включват се в благотворителни инициативи.

Определят себе си, така: „Ние не сме перфектните танцьори, ние не сме инструктори, ние сме танго-любители! Но ще ви заразим с вируса на страстта, емоцията и красотата на най-импровизаторския от социалните танци - тангото! Ще споделим с вас нашето усещане за аржентинско танго и ще го направим с лично отношение и много любов!”

За Tango Cats :

Tango Cats се ражда през 2016 г. от любовта на трима български музиканти към танца на страстта– тангото. “Котките“ обаче разбиват познатото, с което публиката свързва този стил, за да му вдъхнат различно звучене и нов живот.

Музиката на Tango cats е новаторска, но стремежът им е да бъдат съвсем автентични, така че да се запази духът на танца и усещането за ритъм и красота. Мостът между традиционното и новото звучене изграждат аранжиментите на Младен Тасков, който „опитомява" всякакви стилове с невероятен финес.

Орлин Цветанов- цигулка | Зорница Цветанова- пиано | Вокал Младен Тасков- пиано аранжименти | Ангел Маринов- бандонеон.

За грамофона:

По време на събитието, освен живата музика, ще имате възможност да чуете автентично танго от първата половина на миналия век, записано на плочи от шеллак и възпроизведено от механичен грамофон!