Служители на Пътна полиция заловиха дрогиряни и пияни зад волана. Това съобщиха от ОД МВР Пловдив.

Бързо производство за извършено престъпление по чл 343 Б ал 3 от НК е започнато в РУ Асеновград. В късните часове на 21 юли 35 годишен асеновградчанин е установен от автопатрул на районното управление да управлява товарен автомобил "Пежо партнерс" след употреба на марихуана. Мъжът е задържан в ареста за срок 24 ч по ЗМВР.   
Двама водачи са задържани за шофиране в нетрезво състояние.
В 13 часа на 21 юли автопатрул на РУ Първомай спрял за проверка колесен трактор, управляван от 51 годишен мъж от село Татарево. След извършена справка е установено, че водачът е неправоспособен, като е лишен от това право по административен ред. Проба с техническо средство е отчела и употреба на 1,86 промила алкохол. По случая е започнато бързо производство.
На улица "Родопи" в с. Белозем, автопатрул на РУ Раковски е задържал водач на "Опел", шофирал с алкохолна концентрация от 1,26 промила. Мъжът,  управлявал превозно средство чужда собственост е задържан в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР.
18 годишен  младеж от село Голям чардак е задържан от служителите на РУ Труд за шофиране на МПС без регистрационни табели. Водачът е управлявал мотоциклет „Пиаджо“  и е установен при извършена проверка в 21,20 ч на 21 юли.  Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК.  
Бързо производство за шофиране след употреба на наркотично вещества е започнато в РУ Хисаря. В ареста на районното  управление е задържан 32 годишен мъж от село Горни Домлян, управлявал лек автомобил "Мерцедес". Проверката е извършена на 21 юли в 19 часа на територията на гр. Хисаря. Драгчек тестът е реагирал положително на марихуана. Престъплението по чл. 343Б, ал. 3  от НК е докладвано на дежурен прокурор.