Уличният фестивал 6Fest ще представи улични музиканти в творческия квартал Капана на 25 юли от 20:00 до 22:00 ч. Участие ще вземат “СътвоРиМи”, “Combino Project” и 12-годишният китарист Мерт Асенов.

На сцена “Ядрото” ще свири 12-годишният Мерт Асенов от Кърджали, който в момента е соло китарист на пловдивската рок група “The Strangers”. Въпреки възрастта си той вече има участия и награди и от международни музикални фестивали и конкурси. През миналата година участва и в международния фестивал Kitee International Music and Art Festival в град Китее, Финландия. Всяка година участва на July Morning с различни рок групи. През юни 2020 г. участва със собствена композиция на международния конкурс Kiesel Solo Contest 2020.

На площадното пространство зад Джумая джамия при ул. "Железарска" ще свирят изпълнителите от цирково-музикалната формация "Combino Project". Неин основател е цирковият артист и музикант от Пловдив Dario Bulgario. На 6Fest 2020 формацията ще участва с четири изпълнители, които ще комбинират електронна и акустична музика. Съставът ще изпълни различни авторски произведения, използвайки електронен музикален синтез, лууп машини, електрическа китара, клавири и солови инструменти.

Импро-музикалната група “СътвоРиМи” на Мартин Петрушев и Константин Кучев няма да има определена локация. Търсете двамата музиканти в района на ул."Златарска", ул. "Христо Дюкмеджиев", ул. “Загреб”. Те ще се движат по улиците на Капана, за да се срещнат с различни хора и да импровизират музика по техните идеи. След 21:30 ч. и участието на Мерт Асенов се планира “СътвоРиМи” да има финално изпълнение на сцена “Ядрото”.

Изпълненията на улични музиканти в Капана са второто събитие от фестивала 6Fest тази година, който ще започне в 19:00 ч. на 25 юли с танцово шествие по главната пешеходна улица на Пловдив “Княз Александър І” от площад “Централен” пред Централна поща в посока Джумая Джамия. В танцовото шествие ще вземат участие седем местни пловдивски танцови формации - “Dance Home”, “DS Mariposa”, “Елика”, “Emotion Dance”, “Зумба с Пепи”, “Lindy Hop”, “The Center”. Шествието ще бъде предвождано от трима артисти на кокили от Театър на огъня и сенките Fireter. Танцьорите ще имат четири локации за танци - площад “Централен”, Копчетата (фонтана пред Община Пловдив), стълбите при паметника на Мильо и Джумая Джамия (пред Туристическия център). На всяка от локациите за танци фестивалът ще има и водещ - актьорът от Държавен куклен театър Пловдив и Държавна опера Пловдив Живко Джуранов.

Петото издание на фестивала се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2020 г. Входът е свободен.

6Fest призовава всички посетители да следват актуалните към момента на провеждането му противоепидемични мерки - да спазват физическа дистанция от 1,5 м помежду си, както и препоръчително да носят защитна маска за лице.