Въпреки обявените днес промени, протестите срещу правителството продължават. За 15-ти пореден ден недоволните се събраха под прозорците на властта. Протестиращите искат оставка на правителството и главния прокурор, избори, машинно електронно гласуване. Те не приемат "козметичните промени", предложени днес от премиера Бойко Борисов.

Протестиращите днес изразиха недоволството си с хвърляне на семки и бонбонки по сградата на Министерски съвет.

Първите недоволни от настоящия кабинет и от главния прокурор започнаха да се събират още от 17:00 часа пред сградата на президентството. 

Президентът Румен Радев излезе тази вечер при протестиращите пред сградата на президентството.

"Няма да използвам гражданската трибуна, защото тя е ваша. Но днес в този съдбоносен ден съм длъжен да се обърна пред вас. 15-и ден площадите са пълни с надежда и непримиримост. Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове у нас и в Европа. Плакатите ви казват много истини, които медиите премълчаваха; за които властта остава глуха", каза Радев пред събралите се протестиращи.

Според него общото желание за свобода, законност и справедливост е обединило всички поколения.

Той благодари на хората, че не са се поддали на провокациите и на заплахите.

Стотици пловдивчани и днес се събраха на протест пред община Пловдив с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Стотици пловдивчани и днес се събраха на протест пред община Пловдив с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. 

Те заявиха, че частичната промяна в правителството не ги задоволява и че искат оставка на целия кабинет.

"Не искаме подмяна, а промяна!" - скандираха демонстрантите.

Народната певица Полина Стефанова и гайдарят Галин Ангелов от Димитровград подкрепиха протеста и изпълниха родопската песен "Излел е Делю хайдутин".