Народното събрание освободи от длъжност министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, министъра на икономиката Емил Караниколов, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и министъра на туризма Николина Ангелкова.
За правителствените рокади гласуваха 116 народни представители против - 89 депутати, нямаше въздържали се.
За промените се разбраха в четвъртък ГЕРБ и "Обединени патриоти" на коалиционен съвет.
В пленарната зала персоналните промени в кабинета бяха представени от вицепремиера Томислав Дончев.
От БСП поискаха в залата да дойдат освободените министри, да се защитят, да кажат защо им е поискана оставката.Левицата продължи да настоява в парламента да дойде премиерът Бойко Борисов, а от председателя на НС Цвета Караянчева - да обясни дали го е поканила. По думите на Иван Ченчев, тя се е превърнала в "радист", който телеграфно чете кой е сменен. Дончев отговори,че Владислав Горанов, Младен Маринов, Кирил Ананиев, Николина Ангелкова и Емил Караниколов са подали оставки пред премиера и са поискали да бъдат освободени като членове на Министерския съвет.
Депутатите одобриха досегашния вицепремиер по икономическата и демографската политика Марияна Николова за министър на туризма. На стола на Маринов сяда директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, а на този на Ананиев - директорът на "Александровска" болница проф. Костадин Ангелов.
Финансовото ведомство се поема от досегашния министър на здравеопазването Кирил Ананиев, а министър на икономиката ще е досегашният заместник-министър Лъчезар Борисов.