Последният филм от трилогията на режисьорското дуо Петър Вълчанов и Кристина Грозева – „Бащата“ ще можем да гледаме премиерно тази вечер. Филмът е част от Филмови нощи във Филипополис 2020, които се провеждат по традиция на лятно кино „Орфей“. Прожекцията е от 21:10 часа.

„Бащата“ вече обиколи много европейски фестивали, като грабна и престижната награда „Кристален глобус“ от Карлови Вари – една от най-големите награди, които български филм някога е получавал. Разказът се върти около приключението на баща и син, след смъртта на майката, които преоткриват премълчани тайни и други истини от миналото си. Във филма Вълчанов и Грозева успяват да смесят драмата с комични и абсурдни моменти. След „Урок“ и „Слава“, излизането на голям екран на „Бащата“ е дългоочаквано събитие.
Специални гости на прожекцията ще бъдат две от актрисите във филма – пловдивчанките Мими и Веси Манчев. Те ще се срещнат с публиката преди началото на прожекцията и ще разкажат своите впечатления от филма и снимачния процес.
Билети може да се вземат от касата на LUCKY Дом на киното след 16 часа и на касата на лятно кино „Орфей“ след 20:00 часа.