Водач и двама пътници са с натъртвания след пътен инцидент на бул. "Пещерско шосе" в неделния ден -26 юли. Това съобщиха от ОД МВР Пловдив.  Лек автомобил "Дачия", собственост и управляван от 67 годишен пловдивчанин, при излизане от паркирано състояние отнема предимството на преминаващ покрай него по път с предимство лек автомобил "Мерцедес". Зад волана на мерцедеса е 73 годишна жена. От удара мерцедесът отскача и се удря в паркирана "Шкода", с което допуска ПТП. Алкохолните проби на участниците в инцидента са отрицателни. ПТП е отработено по административен ред от екип на сектор "Пътна полиция".. 
Пътен инцидент с материални щети е регистриран малко след 20 часа на 26 юли на територията на ЖК "Тракия". Водач на лек автомобил "Хонда" ударил 4 паркирани превозни средства пред блок 27 и напуснал местопроизшествието. Автомобилите по които са установени щети са "Ауди А3", "Опел вектра" и "Пежо 308". По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.1 от НК.
Водач и тримата му спътници, сред които и 10 годишно дете, са фрактури след претърпян пътен инцидент на територията на РУ Първомай. Местопроизшествието е "Западен надлез" на път  III-667, където в следобедните часове на деня 67 годишен водач на лек автомобил "Фолксваген пасат" при движение в посока село Виница, поради несъобразена скорост се преобръща. Установено е, че водачът на превозното средство е загубил контрол над автомобила, след като го е управлявал с алкохолна концентрация от 1,82 промила. Пътниците - 45 годишен мъж, 39 годишна жена и детето са транспортирани в болнично заведение, където са диагностицирани фрактури, контузни и охлузни рани. Водачът е задържан в полицейския арест на районното управление.