Полицията забоми нарушитеби зад волана. В хода на работа по линия пътен контрол, автопатрул на Трето РУ спрял лек автомобил "Шевролет Нубира». Зад волана на превозното средство във видимо нетрезво състояние бил 49 годишен мъж от с. Войводиново. Алкотест-дрегерът отчел концентрация от 2,55 промила. Лицето е задържано в ареста на полицейския участък за срок до 24 часа, а за извършеното престъпление- шофиране в нетрезво състояние е започнато бързо производство.
Пияни водачи бяха задържани и от служители на РУ Хисар и РУ Първомай.
Около 21 часа на 28 юли на улица "Връх Орела" в село Черничево е спрян за проверка водач на лек автомобил "Форд Транзит". Униформени от РУ Хисаря установили, че зад волана е 30 годишен неправоспособен водач от с. Златна Панега, а направената проба  за употреба на алкохол отчела, че мъжът управялва превозното средство с концентрация от 2,56 промила. Автопатрул на РУ Първомай е задържал за шофиране след употреба на алкохол 32 годишен мъж от село Езерово. Проверката на лек автомобил "Ауди" е извършена на територията на гр. Първомай, а водачът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Алкохолът в кръвта муе билс концентрация от 2.48 промила.
По случаите са започнати бързи производства за престъпление по чл. 343Б ал.1 от НК.
Около 13.40 часа на 28 юли служители на Четвърто РУ спрели за проверка  на бул. "Найчо Цанов"- пътен възел "Родопи", лек автомобил "Опел". Униформените установили, че 42 годишният водач, който е от гр.Кричим, управлява превозното средство без СУМПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред. По случая е образувана проверка за престъпление по чл.343 в, ал. 2  от НК.