Бившият служебен премиер на България Ренета Инджова е претърпяла инцидент, пише БНР. Тя е потърсила лекарска помощ в „Пирогов“ след падане в блока, в който живее в столичния квартал „Хаджи Димитър“. Според информация на Фрогнюз, тя е била похитена от непознат мъж. Това е станало в събота около 9 часа сутринта. Нападателят я причакал пред блока й, след което я настигнал и я блъснал с всичка сила. От падането на земята, Инджова е счупила ръката си. 

Ренета Инджова участва от първия ден на протестите срещу управлението на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Преди няколко дни тя държа знаменателна реч пред множеството хора. В нея тя изрази огромната си подкрепа за младите хора. Думите й веднага бяха разпространени в социалните мрежи.

Автобусът на майките от "Системата ни убива" остава блокиран от полицията на кръстовището пред Софийски университет "Свети Климент Охридски". Движението остава затворено, съобщи БНР.

Пред буса има двама полицаи с жилетки антиконфликт, които не го допускат да се придвижи към Орлов мост. Хората са пуснали от буса музика и обясняват на присъстващите полицаи, че звучи зле ако в медиите се появят съобщения как органите на реда спират бус на майки. На кръстовището има и палатки.

Малко по-късно се стигна до спречкване между полицията и протестиращите заради това, че полицията искаше да премести един от патрулните си бусове, които бяха паркирани пред буса.

Те участваха в протестното автошествие пред къщата на министър-председателя на България Бойко Борисов в Банкя. Колоната от десетките автомобили бе предвождано от полицейски патрул. Демонстрантите отново скандираха "Оставка", "Мафия", "Борисов - позор! Оставка и затвор!", "Всеки ден ще е така до оставката". Останаха пред дома на премиера близо час. Полицейското присъствие в района бе засилено, като служителите не допуснаха хората в двора на Борисовата къща. А пред входната му врата залепиха черни чували с надпис "Оставка", като заплашиха, че ще тях "Борисов ще напълни, ако не си подаде оставката".