Полицията залови нарушители зад волана.

За шофиране след употреба на наркотични вещества бе задържан 25- годишен пловдивчанин. Проверката е извършена на 3 август на територията на село Храбрино. Водачът, който управлявал „Мерцедес“, отговарял хаотично и объркано на контролните въпроси задавани от униформените и бил подложен на проверка за употреба на алкохол и наркотични вещества. Полевият тест реагирал положително на марихуана. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.  343Б, ал. 3 от НК.
53- годишен пловдивчанин е задържан в полицейския арест  на Първо РУ за  шофиране след употреба на алкохол. Проверката е извършена на кръстовището на ул. "Коматевско шосе" с улица "Остромила" на 3 август, където водачът на лек автомобил «Нисан» бил спрян за проверка около 20,35ч. Алкохолната проба била 1,24 промила. За извършеното престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е започнато досъдебно производство.   
Предварителна проверка за престъпление по чл. 345 ал 2 от НК е започнато в РУ Стамболийски. Около 22.00 часа на 3 август служители на районното управление спрели за проверка в гр. Кричим лек автомобил "Мазда" без регистрационни табели. Превозното средство било управлявано от 59- годишен местен жител- неправоспособен водач.