Шестима водачи на моторни превозни средства са установени и задържани за шофиране в нетрезво състояние. За това информираха от ОД МВР Пловдив. Престъпленията са извършени на територията на област Пловдив на 9 август.  
В ареста на Първо РУ са задържани двама пловдивчани – на 36 и 43 години.  Проверките на водачите са извършени малко след 22 часа на 10 август. 36- годишен мъж, управлявал «Опел мерива» бил спрян на улица «Славееви гори» в Пловдив , а техническото средство отчело употреба на  алкохол -1,92 промила. В хода на работа е установено, че пловдивчанинът има и предишни криминални прояви.  Бързо производство за шофиране след употреба на 1,66 промила е започнато срещу 43-годишен мъж . По надлежния ред е установено, че водачът на лекия автомобил «Фолксваген» е бил под въздействие на 1,66 промила.
За срок до 24 часа в ареста на Трето РУ е задържан 19- годишен младеж от Пловдив, който шофирал под въздействие на упойващи вещества.  В хода на проверка е установено, че момчето е употребило кокаин, а при претърсване от «БМВ» -то му е иззет още 1 гр. от същия наркотик.  Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.
Униформени от РУ Асеновград са задържали за престъпления на пътя трима  местни жители. При полицейска проверка на кръстовището на улица «Атанас Мишев» и «Росица» служителите на реда установили, че неправоспособен  водач управлява МПС чужда собственост. 35- годишният мъж зад волана бил без свидетелство за управление  на МПС, поради изтърпяване на  едногодишно наказание, наложено по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343в ал. 2 от НК.
В районното управление са започнати две бързи производства за престъпление по чл. 343Б ал.1 от НК.  Около 22,30ч. на 10 август на път ІІ-86 полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил «Дачия», чужда собственост, а по надлежния ред било установено, че 45 годишният водач шофира превозно средство чужда собственост, в нетрезво състояние. Отчетената алкохолна  концентрация е 1,2 промила.  Още един 22- годишен млад мъж, управлявал чуждо МПС е задържан да шофира с 1,90 промила.  Проверката е извършена в късните часове на 10 август, а водачът на лек автомобил «Мерцедес» бил спрян на бул. «Стоян Джансъзов» в Асеновград.  
Бързо производство за престъпление   по чл. 343б ал. 1  е започнато срещу 35- годишен мъж от село Йоаким Груево. При проверка на улица «Антим I» в населеното място униформени от РУ Стамболийски установили, че водачът, управлявал лек автомобил "Мерцедес» чужда собственост, шофирал след употреба на алкохол. Полевият тест отчел, 1,61 промила.