Подписка в покрепа на известния пловдивски лекар д-р Георги Кръстев бе пусната днес във Фейсбук. Това стана чрез 

Отворено писмо:
Относно: Подписка в подкрепа на д-р Георги Кръстев - ортопед от гр. Пловдив 


Уважаеми дами и господа,

Уважаеми колеги,

Уважаеми граждани

През последните дни в публичното пространство беше разпространена новина, в която се обвинява и се посочва за виновен колега - лекар, без съответните институции да са се произнесли. 
Подобна практика хвърля сянка върху цялото лекарско съсловие и бележи безвъзвратно репутацията и живота не само на нашия колега, но и на семейството , близките и колегите му. Апелираме в такива случаи, преди информацията да бъде изнесена в публичното пространство, да се изяснят всички обстоятелства по дадения случай, да бъдат чути всички гледни точки. Смятаме, че в една правова държава присъдите се издават от съда.
Всички ние, приятели, колеги и пациенти на д-р Георги Кръстев, подкрепили подписката, най-отговорно заявяваме, че той е изключително уважаван и доказал се професионалист, който многократно е помагал на  всички нас и нашите семейства. Д-р Кръстев е лекар, безрезервно отдаден на призванието си, на своите пациенти и на цялото лекарско съсловие.
Всички ние, го познаваме като честен и отговорен човек и твърдо заяваме моралната си подкрепа към д-р Кръстев. 
Медицински работници и пациенти.


Още в първите миути на разпространението на подписката в подкрепа на д-рГеорги Кръстев се подписаха десетки хора.

Известният пловдивски ортопед д-р Георги Кръстев се разследва от Прокуратурата за издаване на фишиви болнични листове. Днес Райнният съд  в Пловдив отстрани д-р Георги Кръстев като председател и член на ЛКК по ортопедия в ДКЦ-1 в Пловдив, въпреки че той обяви пред магистратите, че е подал молба за напускане, и тя е уважена от 27 август. 

"Убеден съм, че и вие журналистите мислите като мен, абсолютно съвестта ми е чиста. Много трудно се доказва невинност, но това не е невъзможно и ще съдействам на институциите за това нещо", заяви д-р Георги Кръстев на излизане от съдебната зала.