За последите  трите дни  в Пловдивска област има регистрирани 4 смъртни случая от COVID-19. Данните бяха изнесени  от  Регионалната здравна инспекция. Те са  - жена на 69г.  от Пловдив, мъж на 37г., от Кричим - хоспитализиран с пневмония, с придружаващи заболявания диабет и затлъстяване, мъж на 79г. от община Марица, с придружаващо сърдечно заболяване  и мъж на 91г. от Пловдив, с придружаващо хронично неврологично заболяване.  Към момента общо починалите с  COVID – 19 са 48.

През първите три дни на септември на територията на Пловдивска област има 40 ново регистрирани случаи на COVID – 19.  Общо случаите са 1429. По данни на РЗИ оздравелите пациенти са 1015, като за периода 58 души са преборили заболяването.
Под карантина са 311 лица, а на домашно лечение – 289.
По информация на болниците с разкрити отделения за коронавирус  към момента 93 са хоспитализираните пациенти, като от тях 69 са с потвърдена диагноза. 4 –ма от тях са в интензивни отделения.  За изминалите 72 часа хоспитализираните са 10, които са в задоволително състояние.  
Свободните легла за лечение на COVID – 19  са 119, а за интензивно лечение 29.

Сред новооткритите  случаи  имаме 3 медицински лица – лекар от Пловдив, работи в отделението за COVID – 19 на МБАЛ Пазарджик, и е хоспитализиран там, и две медицински сестри- едната от Асеновград, а другата е от дома в с. Джурково.
Тя е сред тестваните повторно 14 лица – персонал, които са под карантина и при първото изследване са били с отрицателни проби.  Положителна е пробата и на още един служител в дома –домакин. И двамата новооткрити са без симптоматика, в добро състояние и са под карантина. Повторената  съмнителната проба на един от домуващите, е отрицателна.


Контролният мониторинг  е извършен според  указанията на здравното министерство и се прави  7 дни след първото изследване,.
От РЗИ уточняват, че след седмица ще бъдат взети отново контролни PSR проби.
 Към момента в дома, продължава наблюдението на положителните домуващи, които са в добро състояние  и стриктно се изпълняват предписанията на здравните органи.


От новорегистрираните случаи за трите дни: 20 са в Пловдив, по 4 са в общините Лъки и Асеновград, по 2 общините Родопи, Калояново и Кричим и по 1 в Садово, Перущица, Хисаря, Раковски, Съединение и Стамболийски.
Най- младият пациент е момиче на 14г. от Съединение- на домашно лечение, а най-възрастният е жена на 74г. от Калояново, която е хоспитализирана и е в задоволително състояние.
Статистика по общини:  Пловдив – 969,  Карлово – 53, Кричим – 29, Хисаря – 12, Родопи – 87, Стамболийски – 23, Калояново – 10, Перущица – 24, Раковски – 13, Марица - 41, Асеновград – 78, Брезово – 2, Куклен – 12, Садово – 18, Първомай – 7, Съединение – 15, Сопот – 9, Лъки – 27.