Програма на президента Румен Радев за 6 септември

На 6 септември президентът Румен Радев ще участва в честванията по повод 135-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия в Брестовица, Първенец и Пловдив.

От 10.00 часа в село Брестовица държавният глава ще присъства на възстановката на укриването на Васил Левски във „Влаховата къща“, след което ще приветства жителите и гостите на селото. Във възрожденската сграда Румен Радев ще открие барелеф на Апостола на свободата.

В село Първенец от 11.30 часа президентът ще участва в тържественото шествие по повод 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. На площада пред НЧ „Съзнание 1873” в 11.50 часа държавният глава ще произнесе слово, след което ще наблюдава историческа възстановка и ще поднесе цветя пред паметната плоча на мястото, където е взето решението за Съединението.

В 20.30 часа на площад „Съединение“ в Пловдив президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по повод 135-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. В 20.45 часа държавният глава ще произнесе слово.

На тържествената церемония в Пловдив ще присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.