Шестима души пострадаха при инциденти, станали в Пловдив и областта . Това съобщиха от ОД МВР. 

38- годишна жена от Момино село, управлявала «Ситроен » предизвикала пътен инцидент,поради неспазване на дистанция. На пътя Пловдив- Брезово водачката ударила отзад лек автомобил «Опел», управляван от 80- годишен пловдивчанин. Леко пастрадал е възрастният мъж, който е освободен за домашно лечение,след последвал преглед на място от медицински екип. Алкохолните проби на водачите са отрицателни. 
В следобедните часове на 7 септември инцидент е регистриран и на пътя Храбрино- Дедево. 78- годишен водач на лек автомобил «Опел» при движение с несъобразена скорост губи контрол и удря паркиран «Нисан», собственост на 41 годишен пловдивчанин. В болнично заведение за лечение, но без опасност за живота, са настанени възрастния мъж и неговата съпругата, пътували в опела. Работата по случая продължава разследващ полицай при сектор «Разследване престъпления по транспорта» . 
В 16,25 часа на пътя Пловдив – Войводиново мотоциклет «Ямаха», собственост и управляван от 26 годишен пловдивчанин, губи контрол и пада от МПС, при което продължава движе-ние и удря спрял и изчакващ пред мостово съоръжение лек автомобил БМВ. Водач на БМВ е 38- годишен жител на гр. Раковски. Пострадал е водачът на двуколесното средство, който е настанен за лечение в болнично заведение с диагноза «Фрактура» на шест ребра, но без опасност за живота. Алкохолната проба на участниците в инцидента е отрицателна. 
Пътен инцидент между водачите на «Опел корса» и «Сеат кордоба» е регистриран и на територията на село Рогош. 18 годишен младеж, зад волана на «Опел» се движил по ул. «В. Левски», но не спазил знак Б-2 и отнел предимството на движещ се по ул. «Александър Стамболийски» лек автомобил «Сеат», управляван от 22 годишно момиче от село Маноле. След преглед в болнично заведение  момичето е освободено за домашно лечение с травма на гърди и корем.
59- годишен френски гражданин е самокатастрофирал в близост до разклона на Момино село. Сигналът за инцидента е получен в РУ Раковски в сутрешните часове на 7 септември. Мъжът управлявал лек автомобил «Дачия»  излязъл от пътното платно в ляво на посоката на движение и се преобърнал в крайпътна нива. Извършената проба с техническо средство за употреба на алкохол е отчела отрицателен резултат, а преглед на място, извършен от медицински екип е установил прорезни рани на главата. Няма опасност за живота на водача. На мъжа е съставен АУАН.