Скандал за корупция разтърси район "Северен" в Пловдив. КметътСтоян Алексиев е уволнил заместничката си Лариса Кътова заради корупционни практики и неетично отношение към колегите. Той е бил категоричен, е нейното поведени е недопустимо.

Лариса Кътова, която беше заместничка в двата мандата на предишния кмет Ральо Ралев  от своя страна пък е входирала сигнал срещу шефа си в община Пловдив и в пловдивската организация на ГЕРБ.

В него тя  обвинява сегашния кмет Стоян Алексиев в завишаване на дребни строителни поръчки под 50 хиляди лева.

Става дума за реконструкцията на детската площадка на ул. "Борба", която е на стойност 28 хил., а според Кътова реалната цена е два пъти по-малко.

Самият Стоян Алексиев обяви, че не знае за сигнала срещу него. 

Той пък ще  сезира и изпълнителната комисия на ГЕРБ с предложение Лариса Кътова да бъде изключена от партията.

Ето  прдизвикан отговор

 относно уволнението на г-жа Лариса Кътова, бивш заместник-кмет в район „Северен“

Искаме да започнем „на чисто“, без „лошото наследство и останки от миналото“, да изградим нов и неопетнен колектив, който да работи единствено и само в полза и за благоденствието на гражданите, живеещи в район „Северен“. Затова и няма да позволя никой да саботира това, което искаме да изградим наново от ПП ГЕРБ.

За справка прилагам само факти, а именно площадка, изградена от мен и такава, с чието строителство се е нагърбила г-жа Лариса Кътова.

1. Детска площадка, построена от г-жа Кътова през 2019 г.- на бул. „Марица“ 51-53 с площ 95 кв. м. на стойност 50 000 лв.

2. Площадка, чието откриване предстои, находяща се на ул. „Борба“ 5-7 с площ 150 кв. м. , изградена на стойност 37 000 лв.

 

С Уважение:

Стоян Алексиев,

Кмет на район „Северен“