Като подготовка за отбелязване на “Европейски ден на спорта в училище”, сдружение “БГ Бъди активен” създаде безплатна забавна музикална книжка с песни за опазване на чистота в природата и в градовете, за рециклирането на отпадъците и за разкрасяването на градската среда. 
 Образователното четиво е част от дългосрочната програма на сдружението “_Място България”, която се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола. Песнопойка #безотпадъци ще бъде изпратена до всички училища, които се присъединят към най-големия спортен празник в училищата. Тя е част от онлайн дейностите на кампания, като освен музикалния сборник, учебните заведения ще получат и наръчник за игри #безотпадъци, който съдържа спортни игри в училищата, отново посветени на опазването на околната среда
Песнопойка #БезОтпадъци включва 11 детски песнички, с различни автори на музика и текст, с фокус върху намаляване на отпадъците и тяхното разделно събиране и рециклиране. Те учат децата колко е важно да пазим чисто, да събираме разделно отпадъците и да ги рециклираме, както и да работим заедно, за да направим нашите квартали по-красиви и по-приятни места. Веселите илюстрации на изданието са дело на Студио “Пункт”. “Всички произведения сме събрали в този сборник, с цел да стимулираме отговорно и планирано отношение у децата към различните видове отпадъци. Важно е учениците да бъдат въвлечени в тези дейности в най-ранна възраст, така те ще израснат разумни личности, ограничаващи вредите от боклука за околната среда”, коментира Румяна Киризиева от екипа на “БГ Бъди активен”. Песнопойката може да се свали безплатно от сайта thespot.bgbeactive.org и да бъде изпълнявана в училище, в музикални школи, по време на представления и на различни събития. 
Песнопойка_Място се изпълнява от Център за музика и изкуства „Мегатон“ – Силистра Творчески директор – Меги Илиева.