Корнелия Нинова печели избоите за председателят на БСП. Това съобщават от ЦИК на партията. Тя е получила над  80 % от гласовете при  прекия избор на лидер.  В 10 часа Комисията по провеждане на избора за председател на  Българската социалистическа партия. ще  даде пресконференция в централата.

Кандидатите бяха четирима: досегашният лидер Корнелия Нинова, заместникът ѝ в партията Кирил Добрев и депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков.

От Централната избирателна комисия за избора обявиха, че всички с право на глас са около 80 900. Получени са над 50 жалби, обявиха от ЦИК, като най-честите са: нарушаване на предварителните споразумения в някои от общините, изборните помещения и тяхната подмяна, което е довело до късното започване на изборния ден в дадени секции.

В Пловдив 44,82% е избирателната активност за избор на лидер на БСП. 

83 % от гласовете печели Корнелия Нинова. От общо 1 026 гласували 856 гласа са за Нинова, докато Кирил Добрев има 95. За Валери Жаблянов са гласували 28 социалисти, за Красимир Янков - 18. Има и 25 недействителни бюлетини.

В града  имащи право на глас за лидер на партията са общо 2 289 социалисти.

Най-голяма избирателна активност е имало в секциите в район "Източен" - близо 65%, а най-ниска - в "Южен" и "Тракия" - около 40%.