Учебната година в Медицинския университет в Пловдив започва в хибриден формат заради епидемичната обстановка, свързана с разпространението  на коронавируса и предпазването от него. Лекциите ще се водят изцяло в електронен формат, Те ще бъдат направени така, че студентите да могат да участват в тях от мястото, където живеят и извън университетските и клиничните бази бази. Това обяви днес при нейното откриване ректорът на висшето  ректорът на висшето учебно заведение учебно заведение. проф. д-р Мариана Мурджева.  Тя добави, че част от упражненията ще се водят  в електронен формат. Присъствените упражнения обаче ще доминират в клиниките.  Те ще бъдат организирани при строги противопедимечни мерки. Ректорът на МУ призова  студентите и преподавателите към пълна мобилизация на силите, за да може всички да се справят с тази тежка и необичайна ситуация.

Скъпи първокурсници, вие сте  са направили добър избор за учебно заведение и професия. Не всеки може да бъде лекар, да посветиш себе си да спасяваш човешки живот - не всеки е способен на това. Във вашата специалност трябва непрекъснато да се усъвършенствате", обърна се към новоприетите студенти кметът Здравко Димитров.

На церемонията за откриването присъстваха и областният управител Дани Каназирева, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, кметът на район "Тракия" Костадин Димитров,, зам.-кметът "Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов, и ректорите на пловдивските университети.

"Да ние е честита новата учебна година. Имам удоволствието да поздравя първокурсниците. Моля всички гости да аплодираме първокурсниците", каза проф. Марияна Мурджева. Всички станаха на крака, за да приветстват знамето на Медицинския университет. Ректорът проф. д-р Мариана Мурджева награди девет първокурсници, приети за студенти с отличен успех.