Над 150 безплатни паркоместа ще бъдат обособени в непосредствена близост до Гребаната база и стадион „Пловдив“ от страната на бул. „Марица“ – Юг до залата на Университета по хранителни технологии. Това съобщи заместник-кметът Тодор Чонов. Днес той посети на място зоната заедно с директора на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов.
Вече няма служители на общинското предприятие, които ръчно да вдигат бариерите. Поставените съоръжения са автоматични - едно входно-изходно ма кръстовището до улица „Ясна поляна“ и само изходно, близо до стадион „Пловдив“. Таксата за влизане е 2 лева, а за автомобилите със специален режим е безплатно. Издадените пропуски за достъп вече няма да важат.
„Утре ще премахнем кабинката на бул. „Марица“, в която преди имаше общински служители, които събираха такса. В най-скоро време ще освежим и допълним маркировката, за да могат хората да се ориентират къде да паркират“, обясни Тодор Чонов. Той припомни, че освен новите паркоместа безплатни такива има и по улица „Ясна поляна“ и продължението на бул. „6-ти септември“. По думите му по този начин районът около Гребния канал ще се обособи за отдих и спортни дейности, а автомобилите вътре ще са по-малко.