"Поздравявам  Локомотив, представиха се страхотно, респект към тях, те буквално  се "биха", в 70-ата минута съумяха да отбележат, през първата част имахме положения, имаше дузпа, която ако имаше ВАР щеше да бъде отсъдена, поздравления за тях. Съжалявам, че нямаше публика, хората, които ги видяха че спечелиха Купата щяха да ги подкрепят, не всеки ден Тотнъм идва в България. С респект се отнесох към тях, още вчера, някои очакваха да дойда с резервите. Трудно накарах моите футболисти да разберат, че ще е тежък мач. Ако играехме в два двубоя, нещата в Лондон щяха да са различни, но такива са условията. Това е надпревара, която ние опитваме да спечелим, не е лесно, когато играеш в един мач, следващият ще бъде в Северна Македония, знаехме, че ще е тежко. Трябва да побеждаваме, загубихме срещу Евертън, но трябва да печелим", заяви мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо.

 За  мен този гол, който вкарах на Тотнъм  е сбъднат сън. Щастлив и горд съм, не го крия.  Ако трябва да съм искрен, невярвах, че ще отбележа на Тотнъм. Надявам се това попадение да ми помогне за кариерата. Все пак не всеки ден се вкарва на Тотнъм.
 Представихме много добре.
В продължение на шест минути водехме на Тотнъм и чувството беше страхотно. Вярвахме си, че може да направим чудото, бяхме на няколко минутги да отстраним Тотнъм.  Нашата сила е в колективазаяви нападателят на Локомотив Пловдив Георги Минчев.

Изиграхме фантастичен мач, вкахарме гол и си мислех, че можем да направим нещо голямо - започнах да си гледам часовника. Дадохме всичко от себе си и смятам, че направихме мачът да отива в нашата посока и да имаме всичко под контрол. Една ситуация и объркахме всичко, но това е футболът - ако не внимаваш, те наказват. Трябва нашите неща да ги оправим. За нас това бе един исторически мач, а за тях е двубой като всеки друг. Имахме малко повече време за подготовка за тях. Не успяхме да играем нашия стил, но беше трудно срещу такъв тим. 
И това което направихме е достатъчно да си тръгнем с чиста съвест. Ако Мартин  бе изритал топката малко по-далеч, нямаше да е така, после Диниш реагира. После малко глупости - картона на Карагарен, но всичко е емоция. Не критикувам никого, казах им хубави думи в съблекалнята. Продължаваме нашия път.Жозе Моуриньо е уникален човек и специалист пожелавам му да спечели Премиър лийг.  Той не е наднемен, а много земен и приятен. Говорихме си за работата", заяви старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович.