76-а вечер на протест в София. Инициативата е под надслов "Велико народно въстание" 3, както по-рано обявиха организаторите от т.нар. Отровно трио,предаде БНТ.

Исканията на протестиращите остават непроменени - оставка на правителството, на главния прокурор, въвеждане на машинно гласуване, промени в съдебната система.

Към 21.30 възникна напрежение между протестиращи и пазителите на реда пред сградата на БАН.

В района около старата сграда на парламента на площад "Народно събрание" са разположени полицаи с каски и щитове. Протестиращи се струпаха пред жандармеристите, скандирайки, че пазят престъпници.

Протестиращите искат да преминат към храм-паметника Александър Невски. Те недоволстват, че са спрени и попитаха къде е заповедта за това на кмета на София Йорданка Фандъкова.

По думите им сградата не е от национално значение, "защото това е бившия парламент и той е музей". Попитаха защо полицията нарушава законни права на гражданите.

След 21.00 часа протестиращите тръгнаха на шествие към старата сграда на Народното събрание. Протест се проведе тази вечер и в Пловдив. В него участваха над 100 души.