"Спечелихме хубава победа, лраво на момчетата и на феновете за подкрепата. Поздрававям съперника, който също игра открито, за победа.  Футболистите  показаха, че несправедливо са понасяли критики, бяхме в преходен период. Спечелихме три точки, този успех  ще даде импулс на момчетата за следващите мачове. Нашият отбор е в труден период, може да показваме много силни игри, както и по-слаби както беше в последния мач, винаги съм се връщал в тежки ситуации. Бъдещето на клуба  в момента е неопределено, изказвам възхищението си към момчетата, настроението се промени, взаимодействието фенове-отбор е на ниво, дано се намери изход от ситуацията в която се намираме. Футболистите  получиха част от възнагражденията си благодарение на г-н Асен  Караславов. Достойно напускане на Лъчо Балтанов, Антонио Вутов продължи кариерата си в Унгария, за другото няма да коментирам. Да му мислят от Царско село в следващия кръг", заяви старши треньорът на Ботев Ферарио Спасов.

"Благодаря на пубиката ни, която е прекрасна. .Феновете са нашият 12-и играч и много помагат на отбора в тези трудни моменти.Цяла седмица тренирахме здраво и се надъхвахме да се хвърлим здраво в този мач. На мен много време не ми трябва, работата ми е да вкарвам положенията си. Знаехме, че Левски не може много добре да изнася топката и искахме да се възползваме от това.Ще се радвам, ако ме извикат в националния отбор, но не вземам аз тези решения. Надявам се Ботев да върви напред, да продължаваме да печелим.. Имаше финансови затруднения заради неразбориите в клуба, но нещата вчера се оправиха и всички бяхме в настроение. Късметът днес ни покри и излязохме победители. На мен много време не ми трябва, работата ми е да вкарвам положенията си. Ще се радвам, ако ме извикат в националния отбор, но не вземам аз тези решения. Надявам се Ботев да върви напред, да продължаваме да печелим. Тъпа ситуация се получи с напускането на Иван Бандаловски и ЛъчезарБалтанов. В понеделник, когато съобщиха за напускането им, никой не очакваше това да стане", заяви голмайсторът на Ботев Атанас Илиев.

 

"Допуснахме много неточности в защита в началото, позволихме на противника да поведе с 2:0, след това стана тежко. Нещастно развитие на мача, видях сега и на телефона, чиста дузпа в наша полза, при 1:0 нещата можеха да бъдат съвсем различни. При един гол поведението им щеше да е съвсем различно. Направихме доста неточности в нападение и не можахме поне да не загубим мача. Ние сме с три победи, но още не изглеждаме като отбор, трябва време за да се изградим като отбор. Контузията на Ради Цонев  повлия много на развитието на мача. Остана само Боби. Миналият мач тримата създаваха тази агресивност, която е необходима. Доста груби влизания имаше. Ради контузията мисля, че не е много лека. Утре или вдругиден ще се разбере каква е. Какво да ви кажа? Червен картон за противника, той го даде на абсолютно друг състезател. Ако ще ни третират като новаци, съжалявам. Откакто аз съм се върнал, един и същ е съдийският проблем и сме свидетели в доста мачове. Недопустимо е това нещо. Четвъртият съдия му казва, че не е този футболист, но той му вдига картона въпреки всичко.“

„Основно са грешките, които трябва да изчистваме. На това започване на мача абсолютно несигурен. На 22 години не са вече толкова млади, трябва да носят отговорност. Не може да се излиза всеки мач с притеснение. Всички трябва да носят отговорност.“

„Постоянство, но това се гради с време. Мачът не започна добре за нас, но се стремим да няма такива лъкатушения. Не смятам, че не са се раздали момчетата, напротив, но явно не беше достатъчно. Ние не сме в състояние да подценяваме, който и да е отбор, най-малкото Ботев Пловдив", заяви старши треньорът на Левски Георги Тодоров.