Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще открият утре, 30 септември, 14-ата специализирана международна изложба за отбранителна техника „Хемус  2020”, която ще се проведе от 30 септември до 3 октомври 2020 г. в Международния панаир в град Пловдив. Церемонията по откриването ще започне в 11.00 ч. пред палата 3 на Международен панаир  Пловдив.

Преди откриването на „Хемус  2020“, от 10.00 ч. в зала „Пресклуб“ на панаирния град, заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков ще даде пресконференция, в която ще участват и представители на Министерството на икономиката и на организационния комитет на изложението.

Международната изложба  „Хемус 2020” се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката на Република България и се организира от фондация „Хемус  ‘95“. В първия ден на изложението ще се проведе заседание на Индустриалния форум на тема: „Европейската програма за промишлено развитие в отбраната (EDIDP) и Европейския фонд за отбрана (EDF) и перспективите пред българската отбранителна индустрия“. На 1 октомври ще се проведе Десетата международна научна конференция на тема „Научните изследвания и инвестициите в технологични иновации - решаващ фактор за отбраната и сигурността”. В демонстрационните стрелби на полигона „Змейово“ на 2 октомври ще бъдат представени нови разработки и продукти.