Областната дирекция на МВР в Пловдив излезе с подробности за тежката катастрофа, при която снощи загина полицейски началник.

На 30 септември около 18.55 след табелата  "Край на гр. Пловдив" в близост до пътен възел „Скобелева майка“ и „Цариградско шосе “ лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 59-годишния зам.-началник на Шесто РУ под тепетата Пламен Петков, при маневра десен завой на пътния възел, губи контрол, отклонява се вляво, като блъска предпазната мантинела и се преобръща извън пътното платно.
Полицейски шеф от Пловдив загина при тежка катастрофа

Петков, който е починал на място, има 32-годишен стаж зад волана.

Служители на сектор „Разследване престъпления по транспорта“ на ОДМВР-Пловдив ще изясняват причините за инцидента в хода на образуваното досъдебно производство.

Пламен Петков е заместник-началник на Шесто РУ. В районното управление работи от неговото създаване през 1996 г. Реализирал е множество спецакции срещу наркоразпространението, битовата престъпност и опазването на обществения и социален мир в квартал „ Столипиново“. Под негово ръководство са задържани и осъдени множество фигури от криминалния контингент. Колегите му го познават като отличен професионалист, веселяк и широко скроен човек и допълват, че с внезапната му кончина приключва житейския път на една легенда, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.