Пешеходки и шофьор  пострадата при пътни ин;иденти, станала в Пловдив и областта. За това информираха от ОД МВР. 48-годишна жена  бе ранена леко  леко при пътен инцидент на територията на Асеновград. Сигналът е подаден в следобедните часове на вчерашия ден. При движение по улица "Васил Левски", 43- годишна водачка на "Пежо", приближавайки пешеходна пътека, отнела предимството на преминаващата пешеходка. Пострадалата жена е прегледана в болнично заведение, но е освободена за лечение в дома си само с леки охлузни рани. На мястото на произшествието е извършен тест за  употреба на алкохол от водачката, който е отчел, че жената зад волана не е употребила алкохол.  
Несъобразена скорост е причината за друг пътен инцидент в близост до Юговско ханче по пътя Смолян- Пловдив. 37- годишен мъж от гр. Лъки при движение с лек автомобил "Фиат Браво" , чужда собственост, при остър завой губи контрол над МПС, излиза в ляво от пътя, блъска се в скат и се преобръща по таван на платното за движение. След преглед е установено, че водачът е само с контузни рани и няма опасност за живота му.
Възрастна пешеходка е настанена в болница с опасност за живота, след тежък пътен инцидент на територията на гр. Карлово. В ранните часове на вчерашния ден на кръстовището на улиците "Ген. Карцов" и "Ген. Заимов" градски автобус при маневра ляв завой навлиза в кръстовището и удря пресичащата 83 годишна жена от Сопот. По спешност жената е транспортирана в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, като следствие от инцидента е с ампутиран долен крайник. Алкохолната проба на 65- годишния водач е отрицателна. Работата по случая продължава разследващ полицай от РУ Карлово.
Две досъдебни производства във връзка с пострадали пешеходци, са образувани по описа на сектор «разследване престъпления по транспорта» в областната дирекция. 68- годишна жена е с фрактура на глезен, след пътен инцидент на  територията на Пловдив. 53 годишен водач на товарен автомобил "Пежо" отнел предимството на пресичаща жена. Мястото на произшествието е кръстовището на бул. "Пещерско шосе" и "Царевец". Алкохолната проба на вода е отчела, че е шофирал под въздейстиве на 0,27 промила алкохол.
На пешеходна пътека при друг пътен инцидет пострада и 46 годишна пловдивчанка. В ранните часове на вчерашния ден на улица «Брезовско шосе» 55- годишна водачка на лек автомобил "Опел" отнела предимството на пресичаща пешеходка. Пострадалата жителка на село Строево е настанена в болнично заведение с фрактура на десен крак. Управлявалата превозното средство е задържана в полицейския арест на Трето РУ за срок до 24 часа по ЗМВР.