Националния отбор на България по футбол загуби  с 0:1 от Уелс и записисвайки ново поражение  в Лига на нациите. 

Така играчите на селекционера Георги Дерменджиев  са само с една точка от четири мача и са последни в групата. Родните ни национали вече завършиха 1:1 с Ирландия в София и паднаха при гостуванията си на Уелс (0:1) и Финландия (0:2).

Преди седмица България загуби с 1:3 и от Унгария, но в полуфинален плейоф за Евро 2020.

В последните 19 официални мача на националите в рамките на 2 години имаме само една победа. Срещу 6 равенства и цели 12 поражения.

Следващата среща на "лъвовете" от Лига на нациите е в началото на 2021 година.

Гостите от Уелс започнаха по-добре мача и още в началото можеха да вкарат, но Родон с глава стреля в аут. Последва ново положение за "драконите", при което Неко Уилямс намери Тейлър Робъртс, който нанесе удар от няколко метра, но Ники Михайлов успя да улови.

Тези ситуации стреснаха националите ни и те изнесоха играта в по-предни позиции. В 14-ата минута Атнон Недялков напредна отляво и центрира в наказателното поле, но Божидар Краев се размина с топката.

Пет минути по-късно Хари Уилсън стреля от пряк свободен удар, но над вратата. В 25-ата минута Уелс имаше още един шанс, но Даниел Джеймс пропусна. Едва към края на полувремето България стигна до положение, но Кирил Десподов не успя да вкара.

Второто полувреме започна със ситуация пред вратата ни, но Норингтън-Дейвис стреля слабо в аут. В 53-ата минута изпълни пряк свободен удар Хари Уилсън, но Николай Михайлов спаси.

Две минути по-късно Десподов намери хитро Краев, който обаче се размина с топката. След час игра Уелс пропусна да вкара чрез Матондо. Отговорът на "лъвовете" бе отсечен шут на Десподов, но над вратата.

В 74-ата минута Матондо направи невероятен пропуск. Така се стигна до 85-ата минута, когато Неко Уилямс проби отдясно и центрира остро към Джонатан Уилямс, който разстреля Ники Михайлов за 0:1.