Филмовата неделя започва в 16:15 часа с филма на Агнешка Холанд “Шарлатан”. Сърцераздирателна история за човек, надарен с необикновени възможности, развиваща се на фона на тоталитаризма през 50-те години. Филмът е вдъхновен от историята на лечителя Ян Миколашек, който използва уменията си, за да лекува всички, независимо дали са бедни или известни. Сред високопоставените му пациенти е и президентът на Чехословакия Антонин Запотоцки. След като Запотоцки умира, Миколашек е арестуван от комунистическия режим. Агнешка Холанд отново се обръща към историята, за да припомня на поколенията грешките, през които е преминало човечеството, и изводите, които винаги пропускаме да направим…

В 18:15 часа е началото на “Мартин Идън”. Свободно вдъхновен от най-известния роман (1909) на американския писател Джек Лондон, „Мартин Идън” на Пиетро Марчело измества действието от Сан Франциско в Неапол и допълнително рои пластове от история, която още в оригинала има безкрайни нива на четене. Режисьорът запазва заглавието на романа и името на главния герой. Младият и неопитен работник Мартин Идън се влюбва от пръв поглед в дъщерята на богат индустриалец, Елена. Образованата и изискана млада жена скоро се превръща в идея фикс за Мартин, който се надява, че мечтата му да стане писател, ще му помогне да се издигне над скромния си произход и да се ожени за Елена.

От 20:45 часа феновете на Джим Джармуш могат да гледат последния му филм -”Мъртвите не умират” с участието на Бил Мъри, Адам Драйвър, Клои Севини. Сентървил е малко градче, в което привидно нищо не се случва. Но нещо не е наред. Огромната Луна е надвиснала над нощния хоризонт, през деня се случват необясними неща, а животните започват да се държат странно. Никой няма представа защо. Журналистите са изплашени, учените са обезпокоени, но никой не може да предвиди опасността, която ще порази градчето. Мъртвите не умират, те възкръсват от гробовете и яростно започват да се угощават с живите. Жителите на Сентървил започват тежка битка за оцеляване. 

Във връзка с пандемията от Covid 19 са изпълнени всички изисквания за безопасност на Министерство на здравеопазването - максималната запълненост на залите ще бъде до 50%, а билети ще се продават през място.