През изминалото денонощие от COVID-19 е починал мъж на 81 години от Пловдив, показват данните на Регионалната здравна инспекция.  Не е отразено в Информационната система той да имал придружаващи заболявания.

Към 18 октомври  на територията  на Пловдивска област има   62 новодиагностицирани  случаи на коронавирус. Регистрирани в Националната информационна система са  общо 2591. Под карантина -1196 лица. На домашно лечение  са 686 лица.
  „През изминалото денонощие няма диагностицирани медицински лица.     7 души са приети в болница, всички са в добро състояние.  Хоспитализираните случаи от Пловдивска област, въведени в Националната информационна система са 151, двама са на интензивно лечение. От нвозаболелите най-много са в Пловдив – 36, следват общините Асеновград – 10, Раковски – 6, Карлово – 5, Марица – 3, Родопи  и Стамболийски  по- 1“, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.
 

 В  СУ “Патриарх Евтимий  „ Пловдив- на 17 октомври е диагностицирана ученик от 7 "а" клас. Последното му  посещение в училище е било на 15 октомври . Карантинират се  учениците от класа на заболялото дете. Предстои да се връчи  предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.
 В ОУ“ Душо Хаджижеков" на 17 октомври е диагностицирана ученичка от  6 "г" клас. Нейнотопоследно посещение в училището е било на 9 октомври.  Класът е карантиниран и е преминал на дистанционно обучение на 13. октомври  по повод друг случай в класа. Връчено е предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.
 В ОУ „Яне Сандански“  на  17 октомври  е диагностициран ученик от 4 "г" клас,  като последното му  посещение в училище  е било на  13 октомври. Карантинират се  учениците от класа на заболялото дете. Предстои да се връчи  предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.
   „Всички случаи се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки от здравните власти. Утре ще заседава Областният кризисен щаб, за да се обсъди епидемиологичната ситуация в областта и завишаване на контрола на местно ниво по спазването на сега действащите мерки“, допълни областният управител.