Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив се класира за 1/8 -финалите на турнира, побеждавайки  с 4:3 като гост след продължения (в редовнете време 2:2 ) третодивизионния Загорец Нова Загора

Мачът започна кошмарно за домакините. Още в 6-ата минута вратарят им  Евгени Караманов се контузи и бе заменен от Иван Стоянов. Малко след това и Георги Георгиев напусна заради травма.

В 15-ата минута Димитър Илиев стреля от голяма дистанция, но Иван Стоянов успя да избие.

В 20-ата минута третодивизионния Загорец поведе на Локо Пд. Влезлият като резерва Пламен Иванов засече топката с глава във вратата на Илко Пиргов след центриране от корнер на Иван Стоянов. 

Само две минути по-късно обаче Локомотив получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Димитър Илиев, който прати топката в десния ъгъл за 1:1. 

В 30-ата минута Локо излезе напред в резултата, след като след центриране от корнер топката се удари в Явор Иванов и влезе в собствената му врата.

В началото на втората част Хайри Мехмед замени Димитър Видев, а пет минути по-късно Кенан Муслимович и Георги Минчев бяха първите две смени на Бруно Акрапович. 

В 60-ата минута Кенан Муслимович неуспешно опита да прехвърли Иван Стоянов.

Три минути преди края на редовното време Загорец се върна в мача. Милен Митев стреля от дистанция, топката се отби в напречната греда, след което попадна в Пламен Иванов, който за втори път се разписа във вратата на Пиргов.

В 95-ата минута Димитър Илиев стреля над вратата от пряк свободен удар. Четири минути по-късно Парвиз Умарбаев успя отново да даде аванс на "смърфовете", с което да ги доближи до 1/8-финалите.

В 111-ата минута Кенан Муслимович се разписа от границата на наказателното поле за 4:2. 

Три минути по-късно съдията даде дузпа за Загорец, след като Кристиан Гомис извърши нарушение в наказателното поле. Пламен Иванов вкара от бялата точка, за да оформи своя хеттрик срещу "смърфовете".