КОЦ – Пловдив подготвя COVID зона само за свои пациенти, които в хода на лечението си от рак са се оказали носители на инфекцията. Това става ясно от писмо , разпространено от Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. Поводът за него  е опасението, че 10% от леглата на Комплексния онкологичен център ще бъдат определени за лечение на COVID – 19 болни в изпълнение на заповед на директора на РЗИ – Пловдив.

От Асоциацията прилагат документация и кореспонденция, от която става ясно, че КОЦ е получил специално пояснение и в последствие потвърждение на съгласуване на болничната организация от областния управител Дани Каназирева. А Комплексния онкологичен център  няма задължение за хоспитализиране на пациенти от други болници, а определеният брой легла ще бъдат предназначени изключително и само за хоспитализиране и лечение на пациенти на КОЦ, които са съмнителни или с доказан COVID – 19.
От Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания благодарят на  областния управител Дани  Каназирава за партньорството, за ефективния диалог с ръководството и лекарите от КОЦ – Пловдив, както и с нас като организация на пациентите! Когато има разбиране, за всеки проблем може да бъде намерено балансирано решение.

Бихме искали чрез Вас да уведомим пловдивската общественост, както и десетки хилядите пациенти на КОЦ Пловдив, че са вън от опасността да се смесят с пациенти с Ковид 19, открити и насочени от други лечебни заведения, на територията на КОЦ – Пловдив, декларират  от Асоциацията.