ПП „Републиканци за България“ си поставя за цел да е незаобиколим фактор със сериозна парламентарна група и да подкрепя развитието на Пловдив и областта. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов, който заедно със зам.-председателят Павел Вълнев откри офис на партията в Рилон център в Пловдив.

Доц. Христо Димитров от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ще оглавява структурата в Пловдив, а за областта ще отговаря Георги Пилев бивш заместник областен управител от Реформаторския блок.

Временни общински председатели на партията ще са: Теодор Шойлеков – община Карлово, Васил Черпалийски - община Раковски, Васил Георгиев - община Родопи, Николай Пиронков - община Калояново, инж. Даниел Клисуров - община Сопот,  Веради Митков - община Куклен, Никола Хаджийски - община Стамболийски, Никола Янкулов - община Перущица, Борис Витев за община Хисаря, Костадин Танев - община Марица, Драгомир Георгиев - община Асеновград,  Марийка Йосова - община Садово, Емил Хунев - община Лъки, Паун Милчев- община Брезово, до дни ще са ясни и хората, които ще отговарят за община Съединение.

Висока оценка беше дадена за работата на колегите и на членът на Изпълнителния съвет Теодор Шойлеков.

Цветанов изрази увереност, че в новосформираната партия ще бъдат привлечени и много от разочарованите, които са били част от други политически партии.

„От огромно значение за нас е да има политическа сила, която да е гарант за евроатлантическия път на страната“, добави председателят на Републиканци за България.

През оставащите месеци до парламентарните избори, през март 2021г., структури в града и областта могат да са сред водещите партии.

Коментирана бе и темата с разпространението на коронавируса и фактът, че правителството не успя да се справи с нея.

„От „Републиканци за България“ смятаме, че последните месеци бяха пропилени и нямаше никакви адекватни мерки, които да бъдат планирани, за да не изпадне в този колапс, в който се намира здравната система в момента“, заяви Цветанов.

Критики бяха отправени и към икономическите мерки на управляващите.

„Парите, които в момента се харчат от българското правителство нямат абсолютно никакъв икономически ефект върху съхраняването и запазването на малкия и средния бизнес. Годината ще приключи с около 5 милиарда и 200 милиона лева повече изхарчени пари. А за другата година са предвидени да бъдат 4 милиарда и 900 милиона. Което означава, че говорим за 10 милиарда в рамките на две години, изхарчени пари от правителството. Представете си какво ще бъде наследството за всяко следващо управление, което ще дойде в страната“, каза още председателят на Републиканци за България.

Акцент беше поставен и върху проблемите в енергийния сектор и санкциите, които ще последват за държавата. Цветанов засегна и проблема с детските надбавки, които до преди няколко месеца са били за всички деца, а от вчера има промяна.

„Със страх не се управлява!”, категоричен е Цветан Цветанов. Той посочи, че в някои от населените места, в които са присъствали той и съпартийците му, са попаднали на случаи, в които администрацията преследва хората, защото са с различно мнение. На места има и отзвук, че избирателите са гласували за човек на ГЕРБ, но в последствие са ги управляват хора от ДПС.

Малко преди началото на официалното събитие, група хора, представящи се за "граждани на България" внесоха напрежение и искаха да нахлуят на партияната сбирка и да  зададат неудобни въпрос на Цветан Цветанов. Те бяха учтиво помолени да напуснат, но провокации те продължиха. Наложи се да бъде извикан полиция, която да укроти групичката. Цветан Цветанов се извини на участниците в акцията за провокацията и добави, че явно много хора се страхуват от новата партия.