Пловдивският апелативен съд променя организацията си на работа по новообразувани дела от утре до 31.01.2021 г. Заповедта, издадена от председателя на съда Магдалина Иванова, е във връзка с решение на Съдийската колегия на ВСС от миналата седмица за изменение Правилата и мерките за работата на съдилищата в условията на пандемия и поради увеличаване броя на заболели и карантинирани съдии и съдебни служители, работещи в Съдебна палата – Пловдив.

С цел предпазване и ограничаване разпространението и заразата с коронавирусна инфекция, считано от 17.11.2020 г., всички новообразувани дела, които се разглеждат в открито съдебно заседание, ще се насрочват след 31.01.2021 г. 

В този период ще се насрочват само наказателни дела, по които има постановена мярка за неотклонение задържане под стража, дела по несъстоятелност, дела за осиновяване на дете и дела, за които закон предвижда разглеждането в срок, по-кратък от един месец.

До 31.12.2020 г. работното време на регистратурата и деловодствата на съда с граждани, адвокати и страни по делата ще бъде от 09 ч. до 12 ч. и от 14 ч. до 16 ч.

 

Пълният текст на заповедта е публикувана на интернет страницата на Апелативен съд – Пловдив.