Групата на БСП в Общинския съвет на Пловдив излезе с декларация на днешнита сесия.

Ето пълният й текст

Декларация
от ППГОС на БСП – Пловдив
Една година от изборите за местна власт в Пловдив – дали ще я наречем първата година от управлението на Здравко Димитров или поредната за ГЕРБ, няма значение. Пловдивчани я определиха точно – много шум за нищо. 
    И предишните години сме определяли като загубени за развитието на нашия древен и вечен град, то тази беше облечена и с шумни медийни изяви, подготвени от цял взвод PR-и на общината и кмета. 
    Започна се с гръмки обещания за огромен кредит, който щяхме да връщаме след години и при почти нулева лихва и с който щяхме да изградим всички инфраструктурни обекти, необходими за Пловдив.
    После обектите се свиха до брой, колкото са пръстите са пръстите на едната ръка, но перспектива да започне поне един от тях не се вижда. 
    Демонстрацията на закупуване на билети от автоматите в автобусите се провали с гръм и трясък, а обещанието, че някой ще носи отговорност изгоря заедно със сървърите на системата. А имахме желанието в Община Пловдив да има нещо умно. За светофарите говорим. 
    Кметът изпълни обещанието си за консултации с политическите сили, но неподготвеността за тези срещи на администрацията му доведе до това, че дори PR-ите не можаха да измислят новина от тях. 
    А за липсата на диалог с опозицията говорят отхвърлените предложения на групата на БСП за облекчаване на положението на пловдивските фирми от затварянето им заради COVID-19 и приемане в същия вид на следващите сесии, но внесени от администрацията под натиска на бизнесмените. 
    Много въпроси задаваме към кмета Здравко Димитров, спомняйки си предизборната му платформа. Например къде ще бъдат 12-те детски градини (по 2 във всеки район). Защо след афишираните различни терени за Математическата гимназия стана ясно, че младите математици няма да видят нова сграда. 
    Именно заради тях – децата и младите хора, БСП заявява високо: 
Кметът Здравко Димитров и ГЕРБ нямат визия за развитието на Пловдив!
    Пловдив се управлява некомпетентно от общинската администрация! 
    България и Пловдив имат нужда от ново управление!
18.11.2020 г. 
Пловдив