Днес бе дарена закупената от СНЦ “Бизнесът за Пловдив” апаратура за извличане на реконвалесцентна плазма на Центъра по трансфузионна  хематология – Пловдив.
 
Инициатива бе предприета с оглед възникналата необходимост от кръвна плазма за лечение на болни от коронавирус.
От днес лечение на болни от коронавирус с вливане на антитела от кръвна плазма ще може своевременно да се извършва и в Пловдив. 
 В Районния център по трансфузионна хематология, вече са подготвили и са създали условия за осъществяване на дейността,където специалистите ще подготвят нужния препарат.   
 
 Предаването на апаратурата от страна на Сдружението бе направено от г-н Александър Стайков – Изпълнителен директор на СНЦ “Бизнесът за Пловдив”, а д-р Соня Джевизова, директор на кръвния център, прие с изключителни благодарности този акт на социална ангажираност .
Използваме възможността да направим апел към всички обществено ангажирани хора, които вече са преболедували COVID-19 да се включат в битката за спасяване на човешки животи!
СНЦ “Бизнесът за Пловдив” благодари на дружествата, които не са членове на Сдружението, но се включиха веднага в инициативата, сред които г-н Йордан Николов,  ВП Брандс Интернешънъл АД, КОМСО ООД, Тракия РМ ЕООД.