Четирима водачи са задържани за извършени престъпления по пътищата през изминалото денонощие- трима са шофирали дрогирани, а един  е установен да управлява превозно средство в нетрезво състояние.  За това информираха от ОД МВР Пловдив.
21- годишен водач на лек автомобил «Фолксваген» бил спрян в село Марково от служители на Първо РУ малко след 22.00 часа на 17 ноември. По надлежния ред било установено, че младежът шофира в населеното място своя лек автомобил под въздействие на марихуана.
Бързо производство за шофиране под въздействие на наркотични вещества е започнато и от служители на Трето РУ. При проверка на лек автомобил «Ауди» спрян на улица «Братя Търневи», униформените установили, че 32- годишен мъж от гр. Варна управлява  превозното средство след употреба на амфетамин. Мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа.
Полеви тест на друг 32 -годишен пловдивчанин  отчел, че шофира след употреба на амфетамин, метамфетамин и  тетрахидроканабинол. Проверката  е извършена малко след 17 часа на 17 ноември преди село Скутаре. Водачът, управлявал товарен автомобил «Форд Транзит» е задържан в ареста на РУ Труд.   
41- годишен мъж от село Крумово бил проверен на улица «Остромила» малко преди 04,00ч. тази сутрин. В хода на работа униформените установили, че водачът, управлявал лек автомобил «Мерцедес», е седнал зад волана след употреба на алкохол. Техническото средство отчело концентрация от 1,67 промила. За извършеното криминално престъпление е започнато бързо производство, а водачът е задържан в ареста на Първо РУ за срок до 24 часа.