В УМБАЛ „Свети Георги“ работят отлични специалисти, които спасяват човешки животи. Това казва в открито благодарствено писмо пациентът на Отделението по кардиохирургия Добромир Маринов.

Ето и целият текст на писмото:


„Днес отново видях по новините, че има пореден случай на починал пациент в УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив.

Разбира се, поднасям моите съчувствия и съболезнования на близките на починалите. С този е-майл искам да заявя, че в „Свети Георги“ работят отлични специалисти, които спасяват човешки животи.

В моя случай – преди година получих инсулт и с бърза помощ бях откаран в УМБАЛ „Свети Георги“. Там бях опериран от проф. Въжев. По-късно разбах, че моята операция е била уникална и високо рискова, професорът, д-р Янев и техният екип са се справили отлично. Проф. Въжев е заменил разслоената ми аорта с изкуствена и сега аз съм жив и отново мога да живея пълноценно.

В неделя, 22.11.2020 г., ми се наложи да повикам бърза помощ. Те пристигнаха за около 10 мин. Откараха ме в УМБАЛ „Свети Георги“. Бях приет незабавно и няколко лекари положиха грижи за мен. Там ми предложиха да ме приемат в болницата. Това ме изненада, защото от медиите знам, че няма останали свободни легла. В резултат на положените грижи за мен се почувствах добре и сам отказах да бъда хоспитализиран.“

Блгодаря Ви доктори от УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив!

Поздрави,
Добромир Маринов